Maling av rekkverk på terrassen

Vi er så heldige at vi har to store terrasser tilknyttet huset vårt. I vår står maling av rekkverk for tur.

Utendørs maling er en viktig sommersyssel for alle som bor i trehus (så fremt du ikke har vaktmester eller mye penger). Vi overtok huset på sensommeren i fjor, og både vegger og vinduskarmer ser ut til å være malt relativt nylig.

Det har derimot ikke rekkverket på terrassene blitt! Etter  at vi satte igang med penselen, skjønner vi også hvorfor: Maling av rekkverk er pirkete og tar laaang tid…

Når rekkverket ser sånn ut, er det på tide å male.
Når rekkverket ser sånn ut, er det på tide å male.

Allerede i påsken var vi innom malebutikken Flügger i Kværnerbyen og kjøpte med oss to spann med hvit oljedekkbeis, samt pensler, plast, maskeringstape og white spirit. Vi satte imidlertid ikke i gang med jobben, da vi ble anbefalt av Flügger-mannen å vente til temperaturen ble litt høyere. Utendørs maling bør nemlig ikke skje ved temperaturer under 10 grader, lyder fagfolks råd.

Nå har mai stort sett regnet bort her i Oslo, men innimellom har det vært såpass oppholdsvær at vi nå har fått malt nesten alt. Vi har et berettiget håp om å bli helt ferdige til 17. mai.

Før vi satte i gang, smurte vi på grønskefjerner på alt, som vi deretter ga en omgang med høyttrykksspyleren. Det gjorde også at noe gammel maling flasset av.

Men hva er egentlig bra malevær? Det kan ikke regne, det er helt sikkert. Det bør heller ikke begynne å regne de første timene etter maling, da dette kan gjøre at malingen blir skjoldete og matt. Dette gjelder spesielt vannbasert maling, men også oljemaling. Og så skal det ikke være stekende sol, heller. Da kan malingen få blærer.

Flere tips om utendørs maling finner du på nettsiden ifi.no

Grønsken må vekk før malingen skal på.
Grønsken må vekk før malingen skal på.

Meld deg på og få gratis magasin og hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" obligatorisk felt

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.