Dette er verdens dyreste tomater…

…men du verden så gode! Utålmodige tomatelskere kan kjøpe planter med ferdige, modne cherrytomater.

Synes du kiloprisen er høy på de små pakkene med mini-tomater i butikken? Bjørnhild har lagt sin elsk på de som heter Dulcita (honningtomater), som er utrolig søte og gode.

De koster nesten 200 kroner kiloen, noe de fleste vil mene er dyrt for tomater. Du får den jo for 13 kroner kiloen også, det er bare at de ikke smaker så godt 🙂

For et par år siden var vi på ferie i Italia og besøkte en venn som holdt på å besvime da han fikk høre at tomatene han dyrker «in his backyard» kostet noe som fortonte seg som en formue hjemme i Norge. «Hvordan kan dere i det hele tatt spise grønnsaker, der oppe i det kalde nord?»

Ingen tomater smaker bedre enn selvdyrkede.
Ingen tomater smaker bedre enn selvdyrkede.

Men de aller dyreste tomatene får du faktisk kjøpt i hagesenteret. Nå på våren selger de nemlig tomatplanter med ferdige, modne tomater. Busken er ikke stor, men prisen er nærmere 200 kroner, og jeg tviler på du klarer å plukke en kilo tomater av den. Vi har hatt en sånn før, og det ble ikke mer å høste enn de tomatene som fulgte med de vi kjøpte planten.

Alt kan imidlertid ikke måles i penger, og dette er definitivt de søteste og saftigste tomatene det går an å skaffe på denne tiden av året. Snakk om kortreist mat!

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut