«Motorsag-massakren» på Høyenhall

Så lyst og fint det ble i hagen vår! Etter at onkel Arne har vært på besøk med motorsaga, har vi tre færre furuer og mye bedre solforhold. Og for ikke å snakke om en god del ved om et halvt års tid.

Furuene i Furuveien har stått i over hundre år, men nå var det slutt. Arne Fjeld (snart 70) har traktert motorsag i over 50 år, og var en selvskreven mann for jobben med å få felt de største furuene på tomta vår. Digre trær rett inntil husveggen er ikke noe som anbefales, verken av hensyn til huset eller vekstvilkårene i hagen. Tre av trærne våre fikk derfor dødsdommen: Dere skal bli vinterved!

Klikk på videoen under for å se furutrærne gå i bakken

Vi har verken motorsag eller peiling på trefelling, men vi har onkel Arne! Han har felt mange tusen trær, og er ekspert på å få dem til å falle akkurat dit han vil ha dem, uten fare for ødelagt tak eller sinte naboer.

Gubben på stubben: Sagføreren tar seg en velfortjent pust i bakken.
Gubben på stubben: Sagføreren tar seg en velfortjent pust i bakken.

Vi budsendte derfor sagføreren fra Horndalen i Elverum til å komme hit til oss på Høyenhall for et trefellingsoppdrag.

I løpet av et par effektive timer var jobben gjort, de tidligere så stolte furuene ligger nå stykkevis og delt rundt omkring i hagen.

Hele prosessen ble dokumentert på video.
Hele prosessen ble dokumentert på video.

Nå må vi skaffe oss vedkløyver og kompostkvern!

Da trærne var felt, konstaterte Arne raskt at disse trærne hadde vokst utrolig sakte. Årringene viste at alderen var minst hundre år, selv om diameteren skulle tilsi at de var mye yngre.

– Dette blir fin tyrived, her er det mye kvae!
2012_04_18_DSC5571
Gjerdet fikk seg en trøkk da denne furua falt.

2012_04_18_5721

2012_04_18_5718

2012_04_18_5602

Støtt oss med 25,- hvis du likte artikkelen

Vi som lager Spirea.no er veldig glade for at du er på besøk. Vår plan er å lage mange nye og lærerike artikler for deg i tiden fremover. Hvis du kan Vippse oss en slant for å vise at du støtter opp om arbeidet vi gjør, blir vi kjempeglade!

Spirea.no sitt Vipps-nummer er:

5 7 1 8 9 8

Velg summen du vil støtte oss med, trykk på "Handlekurv" og deretter "Klar til å betale" i Vipps-appen. Da blir du en del av Spirea-familien. Jippi!