Beinmel til løkblomstene

Blomsterløk har riktignok med seg sin egen «matpakke», men har også godt av litt ekstra næring. Beinmel er den perfekte gjødselen til løk.

Det krever mye næring å lage blomster, slik at blomstrende planter som en generell regel bør gjødsles, enten de er løkplanter eller har «vanlige» røtter.

Det er ikke noe i veien for å gjødsle løk med vanlig hagegjødsel, men beinmel er i følge gartnere den næringen som har den beste sammensetningen for nettopp løkplanter.

Når du gjødsler med beinmel, strør du bare et lag oppå jorda, så vil det trekke seg ned ved neste regnskur.

- Innhold fra Spirea.no -

Beinmel er også ypperlig gjødsel for klematis, og forebygger visnesyke på disse. Klematis vil gjerne også ha litt gjødsel tidlig på våren, så da kan du jo gjødsle disse i samme slengen som du strør beinmel på løkbedene dine.

De færreste tar vel opp løkene etter hver sesong, men lar dem stå i jorda når de først er lagt der. Derfor vil tilførsel av næring være kjærkommen når plantene skal lage nye løker etter at blomstringen er over. Derfor fint å gjødsle løkplantene med beinmel også etter blomstring.

Mange erfarer at løkene blomstrer dårligere i påfølgende år. Dette skyldes med stor sannsynlighet at planten har fått for lite næring til å kunne lage seg en skikkelig «matpakke» (dvs. løk).

Foreløpig har lav temperatur satt løkblomstringen litt på vent i vår hage, men det kommer, håper vi!