Vedlikeholdsfritt? Ikke teak…

Det er mye fint å finne på Finn.no. Vi fant en flott spisegruppe i teak. Den måtte bare pusses og oljes litt først…

Vi ønsket oss et stort spisebord til terrassen, og helst i treverk. Vi var derfor raske med å slå til da vi fant et veldig flott møblement annonsert på Finn.no. 8 stoler og et over 3 meter langt bord i flott kvalitet, et skikkelig kupp!

Stolene måtte pusses en god del før vi kunne ta på olje.
Stolene måtte pusses en god del før vi kunne ta på olje.

Den tidligere eieren var åpen og ærlig da kjøpsavtalen ble inngått. «Det må nok pusses og oljes litt først». Og det hadde hun rett i. For å få bordplaten pen, måtte et lag med lakk slipes vekk, før vi kunne påføre 3 nye lag treolje. Stolene hadde nok ikke blitt behandlet i det hele tatt i løpet av de 4 årene tidligere eier hadde hatt møblementet.

Det var derfor ganske mange timer sliping og pussing før møblene hadde fått den standard vi ønsket oss. Men det var absolutt verdt innsatsen, for maken til flotte hagemøbler har ikke vi sett!

Resultatet ble meget bra til slutt!
Resultatet ble meget bra til slutt!

Treslaget teak er forøvrig meget velegnet til bruk i møbler som skal stå utendørs, siden det naturlig inneholder en del olje. For ordens skyld: Våre møbler kommer fra en plantasje, og er sertifisert. Den svenske produsenten EuroDesign lager foruten hagemøbler tredekkelementer til dyre fritidsbåter. På sine nettsider garanterer de at alt treverk de benytter kommer fra plantasjer i Indonesia, ingenting er fra regnskogen.

Noen foretrekker å ha teakmøblene ubehandlet, da får de en naturlig grå, værbitt farge etter en stund. Vi synes imidlertid treverket kommer mer til sin rett når det blir behandlet med fargeløs treolje. Etter at vi nå har gjort en skikkelig jobb med pussing, vil jobben med vedlikehold bli vesentlig lettere i de påfølgende år. Forhåpentligvis vil det være nok å sette dem inn med ny olje foran hver sesong.

Uansett, nå er jobben gjort, og vi har aldri sett flottere hagemøbler.

2012_04_02_4654

2012_04_08_4686

2012_04_08_4687

Meld deg på og motta gratis hagekalender

Nyhetsbrev med godbiter fra Norges beste hageblogg!

"Må fylles ut" indicates required fields

NavnMå fylles ut
PersonvernMå fylles ut